mandag 29. september 2008

Sister II Sister: Film fra sør?

Sister II Sister: Film fra sør?

Film fra sør?



Snart begynner film festivalen film fra sør!
I fjor gikk en av våre SIIS representanter inn i en ganske heftig diskusjon med en "film fra sør" representant. SIIS representanten var ganske oppgitt over måten mange av filmene var vinklet på. Det var flere av filmene som var svært eurosentriske.
Det var en film om diamanter som fikk SIIS representanten til å se rødt. I denne filmen innbyggerne av landet nærmest ble fremstilt som tyver!! Hvordan kan man stjele av seg selv???

SIIS representanten følte seg lurt! Den vage tittelen på festivalen, gav SIIS representanten inntrykk av at, dette var filmer som kom fra sør? Men så kan man jo spørre seg selv, hva definerer festivalen som sør? I år er det flere nord amerikanske filmer med, og hele 3 eller 4 filmer fra Sverige? Dette får SIIS representanten lurer derfor på hvorfor det ikke da filmer med fra en av en av de 3 woodene? SIIS representanten tenker da på Bolly Holly og Nolly. Kun to av woodene er med! Styrk den som ikke passer....
På en så stor festival er det vel plass til alle?
I fjor da vår kjære representant prøvde å ytret sine meninger om den noe spesielle vinklingen og fremstillingen av folk sør for Sahara i flere filmer ble hun møtt med denne kommentaren. "Du kan legge inn ett innlegg på vår nettside. SIIS representanten svarte da "si meg en ting, finnes det folk i panelet som velger ut disse filmene, som faktisk er fra sør"? "Film fra sør representanten mumlet da ett stille nei.
I helgen var SIIS representanten på kino, da kom hun tilfeldigvis borti "film fra sør" avisen. Men en noe makaber iver, bladde hun igjennom bladet. Til hennes store overraskelse var det med en fra Sør i panelet!
SIIS representanten stod nå ovenfor ett dilemma med seg selv. Problemet var at hun likte veldig godt det nye tilskuddet i panelet som person, men var litt usikker på om de kanskje ikke skulle hatt en som kanskje kjente til livet i sør?
Tenkt om det fantes en festival som het "vi over 60 i Oslo", og i panelet sitter det en gjeng ungdommer i fra finnmark? (finnmark er her valgt for å sette ting noe på spissen:)
Det kan hende man tar ting for bokstavelig noen ganger, men burde ikke "film fra sør" panelet gjengspeilet verden. Tenk deg ett panel representant fra alle verdensdeler. Da ville man fått se det virkelig Sør! For en festival det kunne blitt!




fredag 26. september 2008

Vi jobber med saken!

Nett siden www.s2sister.co.cc jobbes det på spreng med men fortiden ser den mest sånn ut


men snart... veldig snart.... blir den super fin!

I mellomtiden kan man følge med på bloggen

Det er ikke bare lett å starte en ny org. 

For øyeblikket jobber vi som noen gale. 
Så dersom du har lyst å hjelpe til eller bare er nysgjerrig på hvordan det går? 
Let us know:)


torsdag 25. september 2008

This is the beginning!

blogger templates | Make Money Online