onsdag 29. oktober 2008

Grace i gatas helvete

SIIS på ville veier

Øl eller Orkla... Finankrisen fortsetter

Et lite tankekors i disse finsanskrise - investeringstider?

Dersom du investerte 10.000,- kroner i Enitel for et år siden, har du i dag 0 kroner.
Dersom du investerte 10.000,- kroner i Orkla for et år siden, har du i dag 200 kroner.

Hadde du investert 10.000,- kroner i Stepstone for et år siden ville du i dag hatt litt over 140 kroner.

Dersom du derimot hadde investert 10.000,- kroner i pils, kunne du kose deg med et par pils om dagen. Når året var omme, ville du kunne inkassere 720 kr
i pant, det vil si omtrent 414 % høyere avkastning enn ved investering i Stepstone.

Er det noe rart vi drikker....:-)
    

tirsdag 28. oktober 2008

Muts have movies!

Gules useriøst kritikk

Som en hyppig leser av debattinnlegg i norske aviser ble jeg sjokkert og forbauset over Lars Gule innlegg "Qureshis useriøst kritikk" i Dagbladet. Innlegget er gjennomsyret av god gammel hersketeknikk og den sier mer om Gules sinne og frustrasjon over å bli satt på plass av en "innvandrer" enn det sier om Qureshi. "Iffit Z. Qureshi besitter frekkhetens nådegave. Hun opererer med en «debatt»-teknikk og retorikk  som ikke ville kommet på trykk om hun ikke hadde innvandrerbakgrunn."

Hele innlegget hans viser at Gule tar Qureshis seriøse innlegg om økt islamofobi i Norge som ett personlig angrep. Istedenfor å ta imot utfordringen om å diskutere dette tema sparker og slår han i alle retninger for å forsvare sine forkastlige påstander om at muslimer er dårlige sjåfører eller at de stadig kommer forseint til møter. Det verste er når han trekker inn at dersom Qureshi ikke var en innvandrere hadde ikke hennes innlegg kommet på trykk. Dette er helt bakmål. Her skjærer han ene og alene alle innvandrere over en kam, som kvote skribenter. Tusen Takk Gule.
 
 Han sier også at; "Som ateist mener jeg, ikke overraskende, at verden rimeligvis ville være et bedre sted uten islam"... og.... og ....    kom igjen Gule dette klarer du.. og all annen relig.... Som ateist er du vel ikke ene og alene imot islam?
Jeg hadde forventet mer av Gules "30 års forsøk på å forstå islam", men vinklingen og retorikken han bruker for å angripe hans motstander er altfor middelmådig og banal. Som hyppig avisleser foretrekker jeg heller å lese innlegg som er balansert og reflektert, ikke et innlegg som egner seg på amerikansk reality trash shows.  Jeg hadde forventet mer av en mann som Gule. 

torsdag 16. oktober 2008

mææææææææcain

Alkolist

Stakkars mann, sa psykiateren. Kan du fortelle meg hvorfor du drikker så mye?
- Jeg skal forsøke å forklare det hele, sa pasienten.
- Jeg ble forelsket i en enke som hadde en voksen datter. Jeg giftet meg med enka, og en stund senere giftet min far seg med min stedatter. Derfor ble min kone og jeg svingerforeldre til min far. Etter en stund fikk min stemor, altså min kones datter, en sønn. Og den gutten ble naturligvis min bror, ettersom han er min far's sønn. Men, han er også sønn til min kones datter, og derfor ble min kone guttens bestemor og jeg ble bestefar til min bror. Så fikk min kone og jeg en gutt, og han ble min fars svoger. Min sønns stesøster er jo da også hans farmor - ettersom min far en hans farfar. Min far er altså mitt barns svoger, ettersom hans søster er fars kone. Jeg er altså bror til min egen sønn. Sønnen min er min farmors nevø og jeg er farfar til meg selv. Jeg er bror til min far og samtidig både sønn og far til ham. Min kone er min stemor, mor, svigerinne og stedatter. Jeg er far og sønn til meg selv!
- Bare fortsett å drikk du, sa psykiateren.

mandag 13. oktober 2008

Teller vitne utsagn?

Samme dagen som Sara R tok ambulansesjåføren i forsvar, ringte jeg en av landets beste skribenter og en personlig venn av SIIS. Vi spurte Iffit pent om hun kunne reagere på dette. Det tok ikke lang tid før jeg fikk svar! 
SIIS;Her må du komme med ett innlegg. Det haster galskapen er ute av kontroll!!!!
Iffithva i helvete er det som skjer???Majorans innlegg og sara rasmussen???
må det alltid innvandrere til for å gi nordmenn den nikkende bekreftelse at det er greit å kalle oss neger eller forlater oss blodig i parken?? FUCK FUCK FUCK FUCK
SIIS; Du må ta opp kampen mot galskapen Iffit, du må sende inn ett innlegg!!! 
Iffit; i know i have but it seems that they want to continue supporting the ambulance guysbecause "then virkelige siden av sannheten har ikke kommet framBut dont despair - we willbattle on :)
Det gikk ett par dager før vi fikk en sms, hvor det stod "løp kjøp dagsavisen side 34 jeg har skrevet ett innlegg om SNURREBASSER!" 
Her kommer Innlegget;

I fredagens utgave av Ny Tid tar Ali Farah et sterkt oppgjør med Erik Schjenken, en av ambulansesjåførene som tok avgjørelsen om å forlate ham med hjerneblødning i parken. Brevet var svært personlig og direkte. Farahs kritikk var ikke bare rettet mot ambulansesjåførene, men var også et oppgjør med strukturell rasisme og holdningsarven etter kolonialismen. Med sterkt ladete ord gikk Farah til kraftige angrep på det han anser som årsaken til at han ble forlatt i Sofienbergparken – det vil si indoktrinering av flere generasjoner til å tro at svart afrikanere er mindre verdt.  





En del har reagert med vantro på Farahs kronikk, men det er viktig å klare å lese gjennom linjene. Med litt innsikt, bør vi klare å forstå at det som kommer til uttrykk er sinnet fra en familiefar som først har blitt sviktet i parken, senere av Helsedirektoratet. I tillegg har de siste dagenes internettstorm av støtteerklæringer til ambulansepersonalet og avfeiingene av rasisme som årsaksforklaring, også preget Farah.

Hva var det som fikk folkeopinionen til å snu, og til plutselig å avfeie rasismebeskyldningene? Det hjerteskjærende intervjuet i A-magasinet med Schjenken om søvnløse netter, selvmordstanker og hjelpeløsheten over å ikke kunne forsvare seg i pressen? Det er tydelig at det ikke er samvittighetskvalene ved å forlate en hardt skadet pasient som plager Schjenken mest i intervjuet, men konsekvensene saken har fått for hans eget liv. Det er ingen tegn til anger, bare beklagelse over at saken har ført til han er blitt fremstilt som et symbol på den mørke siden av det norske samfunnet. En side mange ønsker å feie under teppet, inkludert Helsetilsynet.

Bildet av Farah stående men fortsatt blødende bak ambulansen, har også hatt sin effekt på hvordan folk tolker saken. Schjenken mener at det nye bildet er bevis på at ambulansepersonalet dro mens Farah fortsatt sto på beina, ergo at det var akseptabelt at de forlot ham blødende og forslått.

Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund reagerer også sterkt på at bildet ikke ble vist i media tidligere. Kokkvold mener den «viser en annen side» av hendelsen i parken – en side som vi ikke har blitt eksponert for tidligere. Sarah Azmeh Rasmussen har også kastet seg inn i debatten og foreslått en «æresoppreisning» til Schjenken. Æresoppreisning for hva da, kan man lure – for å ha sviktet i tjenesten? For å ha løyet i A-magasinet om at de hjalp Farah opp på beina og foretok en grundig medisinsk sjekk av mannen?

Det sjokkerer meg at mennesker som verken har lest saksdokumentene eller vitneavhørene i saken, kan bestemme seg for at saken ikke handler om rasistisk diskriminering, eller at ambulansesjåførene handlet riktig.

Lydopptak fra sjåførenes samtale med akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) den 6. august 2007 kl. 17.21, viser hvor grovt uprofesjonelt og fordømmende helsepersonalet og sentralen reagerte. Blant annet uttrykker Schjenken og hans kollega seg på en måte som viser at de er forbannet på grunn av at pasienten tisset på dem og ambulansebilen.

I det 2 minutter og 31 sekunder korte opptaket er de nærmest besatt av «snurrebassen» og «pissinga» til Farah. På en barnslig og sutrete måte sier de «[han] pissa på beina ... trekker fram snurrebassen (...) han blir ikke med uansett hvor hardt slag og tennene har gått (...) drar fram pikken og pissa meg på beina da går grensa mi». Språkbruken og måten de uttrykker seg på avslører manglende profesjonalitet, om ikke rasisme. I samtalen med AMK refererer sjåførene med avsky til vitnene i parken som «hippier og det ene og det andre».

Kommentarer rettet mot en blødende mann av typen «han kommer ikke til å dø», eller «din jævla gris», er utilgivelige. Disse modige ambulansesjåførene, som ifølge A-magasinet har hundrevis av kjøresaker bak seg, lar seg opprøre og skremme av synet av «snurrebassen» til Farah og «pissingen» hans. Man kan lure om de hadde reagert med avsky på synet av en etnisk nordmanns «snurrebass».

Like etter at ambulansen kjører fra parken ringer fotograf Caroline Drefvelin AMK og forteller stresset og opprørt: «Ambulansen snudde, men de gjorde ingen undersøkelse av ham i det hele tatt – det så jeg (...), men for meg virker det som et utslag av rasisme, jeg mener ikke å være kjip». En annen etnisk norsk kvinne, som tilfeldigvis er sykepleier, kan høres på et videoopptaket fra parken. «Dette er pur rasisme (…) skal vi anmelde de?» sier hun opprørt, mens en politimann ber om identitetskortet til en bevisstløs Farah. Det interessante her er at en rekke tilfeldige etnisk norske vitner, tre av dem med lang erfaring fra helsevesenet, oppfatter ambulansepersonalet som rasistisk, på et tidspunkt lenge før Kohinoor Nordberg står fram i media.

Det er derfor en grov feil å revurdere ambulansesjåførene samt AMKs rolle basert på et bilde, uten å vurdere vitneutsagn og fakta som ligger tilgjengelig. Et bilde som verken beskriver hendelsesforløpet, eller AMKs avgjørelse om å boikotte Farah mens han lå i koma på Legevakten. Å legge hovedfokuset på det enorme presset Schjenken opplevde i etterkant av hans avgjørelse, er både en fornærmelse overfor de pårørende, og overfor alle de sjokkerte vitnene i parken som fortsatt kjemper kampen om rettferdighet for Farah og Nordberg.
 

fredag 10. oktober 2008

Island på Ebay!

Country for sale: ICELAND - 99p start price no reserve 
View larger picture
Current bid: £10,000,000.00 
Your maximum bid:
£ 
(Enter £10,000,100.00 or more)

End time: 17-Oct-08 21:40:51 BST (7 days 13 hours)
Postage costs:
Free
Collection in Person
Service to United Kingdom
Post to: United Kingdom
Item location: South Croydon, Surrey, United Kingdom
History: 84 bids
High bidder: Bidder 24Feedback score is 50 to 99

You can also:
Get alerts via Text message or Instant Messaging
Email to a friend
Listing and payment details:   Show

onsdag 8. oktober 2008

Dagens Optimist!

Heritage

Et Nordic Black Theatre gjestespill på Operaens prøvesal
lørdag, 11.10.2008, kl. 14.00 - mandag, 20.10.2008, kl. 18.00

Kunstnerisk ansvarlig: Cliff A. Moustache
Koreografi og regi: Bright Wamwanduka
Scenografi og kostymer: Kristine Knutsen

Musikere: Uriel Seri (perkusjon), Øivind Rauset (fele) og Aliou Cisokho (kora)
Dansere: Søren Raun, Ida Cybele Jark, Gry Anette Ofstad, Melina Magulas, Tendai Makurumbandi og Bright Wamwanduka

Heritage er et gjestespill fra Nordic Black Theatre og et møte mellom norsk folkedans og afrikansk samtidsdans. I en verden preget av religiøse konflikter og etniske kulturkollisjoner, øker samtidig den kulturelle og kunstneriske utvekslingen mellom verdens folk. Heritage er et ledd i denne prosessen og stiller spørsmålet: Hva skjer med mennesker fra forskjellige kulturer når de møtes og må forholde seg til hverandre under like vilkår?

Premiere 11. oktober 2008 kl. 14.00. Spilles også 13., 14., 15., 16., 17., 18. og 20. oktober.

Bokomtale- Oppdrag Norge


Verden har kastet sitt blikk på Norge. Sterke krefter kjemper om landets sjel. Intensjonene bak Oppdrag Norge er de aller beste: Bekjempe ensretting og kjedsomhet, åpne Norge for verden og la mangfoldet blomstre!


Med første svarte statsråd i en blendahvit regjering og tilblivelsen av Mangfoldsåret 2008 ligger alt til rette for at Eldrerådets betrodde kvinne skal lykkes. Men knappe 35 dager ut i Mangfoldsåret blir det klart at statsråden må gå. Oppdraget ligger i grus. Folk flest drømmer om et Norge som er likere - og kanskje også hvitere? I desperasjon tyr Eldrerådet til teatergruppa Queendom som med sin hvite kompetanse, sin svarte erfaring og sitt uregjerlige hår, er de eneste som kan redde stumpene av Oppdrag Norge.

Denne samfunnssatiren er et oppgjør med norske idealer og sannheter. Queendom ser Norge gjennom sitt multikulturelle kaleidoskop. Det er ikke bare et vakkert syn.

Queendom er Norges første humor-og revygruppe bestående av norsk-afrikanske kvinner. De har markert seg satirisk, musikalsk og politisk. I 2008 ble Queendom tildelt Oslo bys kunstnerpris.

Rock The Bells-festivalen til Norge!

Sentrum Scene i 11. november.
Det blir en kick-off og visning av den prisvinnende dokumentaren fra Rock the Bells-åpningen i 2004 på Blå tirsdag 28. oktober.
Der kan man se filmen, drikke øl og vinne billetter til festivalen, og det er GRATIS;)


Gir mer til asyl og integrering

I skrivende stund fremlegger finansminister Kristin Halvorsen statsbudsjettet for 2009 foran plenum på Stortinget. Ifølge VG så vil instanser som jobber innenfor asyl- og integreringsspørsmål få en kraftig økning i bevilgningene. Til sammen skal kommunene få 125 millioner kroner mer til integrering og bosetting av personer som har oppholdstillatelse.

Regjeringen håper på en mer effektiv behandling av utlendingssaker ved å gi mer penger til Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE) og foreslår å bevilge 300 millioner kroner mer til disse to i neste års statsbudsjett. Et tilleggsbeløp på 513,1 millioner skal øremerkes tiltak for midreårige enslige asylsøkere, skriver også VG.

Statsbudsjettet Del 1

Afrikanske foreninger i Norge ender opp som budsjett-taperne. Stiftelsen Horisont og neste års Mela vil få en million mere i støtte. Til sammenligning får  Nordic Black Theatre ikke mer enn 300 000 i økt tilskudd og Senter for Afrikansk kulturformidling må greie seg med knappe 100 000 kroner mere til neste året, ifølge tall fra neste års kulturbudsjett.

 

Følgende tiltak får del i den økte støtten på 22,1 millioner kroner (i 1000 kr):

 

Mangfold

2008

Økning

Center for Afrikansk kulturformidling

2 000

100

Cosmopolite Scene

1 500

100

Du Store Verden

2 500

200

Nordic Black Theatre

5 000

300

Samspill Int. Music Network

592

308

Union Scene

 

1 000

Stiftelsen Horisont/Mela

3 000

1 000

Agenda X

1 000

200

Norsk kulturfond - innkjøpsordning for oversatt skjønnlitteratur barn/unge/voksne

10 657

2 000

Aja Samisk Senter

3 000

2 200

Samiske kulturformål

53 543

8 450

Riddu Riddu Searvi (nytt knutepunkt)

 

1 500

Økt tilskudd til samiske aviser (pressestøtte)

18 627

3 000

Økt tilskudd til Nourtanaste (øremerket tilskudd)

250

200

Jødisk museum i Oslo

1 841

500

Kainun institutti - Kvænsk institutt

3 533

1 000

Norsk Skogfinsk Museum

1 543

500

Totalt

 

108 586  

 22 108

tirsdag 7. oktober 2008

Sara Azmeh Rasmussen

Sara Azmeh Rasmussen kaller seg kulturell muslim. Hun har mistet troen men jobber for at muslimer skal bli friere. Selv i Norge opplever mange muslimer kontroll og ufrihet, mener Sara. I kronikker i avisene, i møter med miljøene og islamsk råd, prøver hun å flytte litt på regide holdninger. 

En av måtene hun gjorde dette på var  i forbindelse med homo-paraden under skeive dager.  Sarah AzmehRasmussen uttalte at hun ville brenne et eksemplar av det burka-liknende plagget niqabfordi hun mener det er kvinneundertrykkende. 

Sara er opprinnelig syrisk og måtte bryte med familien og rømmefra landet for å leve et fritt liv. Men kampen for frihetfortsetter. Sara brenner for å sette muslimer fri. ( Fra hvem da, fra hva da og hvorfor?) Sara Azmeh Rasmussen si meg når det sist fungerte å provosere til fornuft.

I dag er hun i Aftenposten og svarer sprøsmålang ambulanse saken. Hun går inn med denne innstillingen; 

Uretten som har rammet deg, Erik Schjenken, ryster meg! Jeg kan ikke annet enn å beklage antirasismens tyranni og hensynsløshet. Du bør få æresoppreisning. Du er ingen rasist!.
Sara Azmeh Rasmussen

Sara Azmeh Rasmussen som kaller seg en kulturell muslim, men mistet troen. Det er faktisk det samme som en liberal kristen, som menveldig aktiv i  Smiths venner og har 10 barn. Sara AzmehRasmussen virker får oss mest som en veldig umoden ung dame som foredles er i opprørsfasen. Hun vil og skal ha oppmerksomhet koste hva det koste vil. Det viktigste for henne er å være mest mulig kontroversiell. Her demonsterer hun hvordan hun ønsker å komme i dialog med Khoinor; 
 
Kohinor Nordberg og hylekoret kunne slik fortsettesin hetskampanje mot et 
menneske som plutselig sto naken foran mektige mørke krefter. 
 
Deretter dømmer hun ene og alene  Norge for en mannshandlinger;
........ sammen med ham satt en hel nasjon på tiltalebenken.

Hun gir seg ikke ikke her, men fortsetter
Forklaringen er opplagt. Det at diskriminering, hatefulle ytringer og nedverdigende behandling er noe som bare rammer de mørkhudede, er blitt en etablert sannhet.

 Nei, kjære Sara AzmehRasmussen. Sannheten er den, at du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv!

Vi i s2sister er imponert over Aftenpostens evne til å få fremen nyansert debatt. 
Vi i s2sister er imponert over Aftenpostens evne til å holde seg nøytral i denne saken og ikke virke som de er i ErikSchjenken,favør! 
Vi er også imponert over valget av person som skal svare på disse vanskelige rasismespørsmålene, Sara AzmehRasmussen?????

Dette viser at Aftenposten ikke tar rasisme på alvor, de er kun ute etter å skape en FRPlingnede debatt men ingen dialog. 



fredag 3. oktober 2008

SIIS Blogger videre!

En stemplet mann?




Ville du forlatt denne mannen i hvis du så han på gata? Ville du kanskje ikke tatt han med deg,men i det minste spurt om det gikk bra. Ville du ringt og ventet på hjelp? Ville du prøvd å hjelpe? Hvis du var ambulanse sjåfør ville du snudd? Du vil kanskje ikke svare ja på alle punktene, men som ett med menneske ville du svart ja på mer enn ett.
 
Erik Schjenken valgte å svare nei på alle. Nå føler han seg stemplet av egne utsagn, uttalelser og handlinger?? Til å med Amerikanerne rynket på nesen etter hendelsen.
Det amerikanske utenriksdepartementet mener Ali Farah-saken er rasistisk motivert.I en menneskerettighetsrapport slår amerikanske myndigheter fast at hendelsen var rasistisk.
- Ambulansepersonell som ble kalt til stedet nektet å transportere offeret, kalte ham en gris og forlot ham uten medisinsk tilsyn. Opptak mellom ambulansepersonalet og sentralen var klart rasistiske, heter det blant annet i rapporten.
 
Det er ikke ofte, men det skjer at jeg kommer i en opphetet debatt med venninner, hvor den ene påstår at jeg sa noe for 2min som jeg ikke har sagt. Uansett hvor mye jeg forsvarer meg, vil situasjonen betone seg etter hennes opplevelse av utsagnet. Sagt eller ikke sagt. Takk å lov for at ingen har lydopptaket av diskusjonen på teip!
 
Hør lydopptaket fra Sofienberg her;


 

Palin... ah miss Palin

PALIN: Well, it certainly does because our– our next door neighbors are foreign countries. They’re in the state that I am the executive of. And there in Russia–
Men med tanke på at hun er følger i sporene til vise menn som;
BUSh"I don't know why you're talking about Sweden. They're the neutral one. They don't have an army."
Orrin Hatch; "Capital punishment is our way of demonstrating the sanctity of life.”
Arnold Schwarzenegger; "I think gay marriage is something that should be between a man and a woman
Men det er ikke bare i USA det lirkes ut makabre setninger av politiker munn her hjemme f.esk.;
Carl I Hagen; Alenemødre som ved uansvarlig livsførsel har seg selv å takke for at de har kommet i denne situasjonen, får i dag for mye hjelp fra det offentlige. En kvinne som for eksempel blir gravid i ung alder med flere menn og velger å bære fram barna, må selv ta konsekvensene.
Men best av alt;
Adolf Hitler; Men jeg besluttet å bli politiker.
er det kanskje ikke så rart at det ble Palin?


blogger templates | Make Money Online