mandag 10. november 2008

Soul Survivor III på Arendal Philip Njaru

"Philip Njaru har to ganger i 2002 og 2007 blitt tildelt Hellman Hammet-stipend fra Human Right Watch. Disse stipendene tildeles for å støtte forfulgte journalister som er i pengenød. I begrunnelsen for fjorårets tildeling heter det blant annet at Philip Njaru «gjentatte ganger har blitt angrepet, arrestert, forvist, og torturert som følge av sin undersøkende journalistikk om korrupsjon og menneskerettighetsbrudd fra kamerunske myndigheter»" (NTB)

Nå er Philip stuet bort på en asylmottak i Arendal (han har blitt flyttet på nytt) og deler et lite rom med 5 andre menn. Han må bruke 66kr for å komme seg til nærmeste bibliotek med internet tilgang slik at han kan holde seg oppdatert med situasjonen i Kamerun. Dette har ikke Philip råd til. 

Han har en dress som han bruker gjentatte ganger. Da vi traff han i Fredrikstad på Free Journalist seminaret, la vi merke til skoene hans -  blanke og fine, og sikkert pusset og godt bevart til spesiellanledninger.   
Vi tenker at det er viktigst å få ham i gang med å skrive igjen. Vi ser for oss at han trenger å aktivisere seg ellers kan han fort bli deprimert og miste motet ( baserer dette på den erfaring  som sysselsetingskonsulent.) 

Vi tenker at han kan sikkert være med i paneldebatter eller skrive debattinnlegg og artikler mot betaling selvfølgelig. 

Philip er et viktig stemme for oss i Europa. Vi kan lære utrolig mye fra hans erfaring som torturoffer og journalist i noen av de farligste områdene i verden.
 
Lurer på om dere kjenner til noen som kan sponse ham med en bærbar PC og gi ham skriveoppdrag.  

Vi skal besøke ham denne uken så håper vi kan gi ham noen gode nyheter og til og med overrekke en bærbar PC..... hvis mulig.

Ser fram til å høre fra deg, send oss en mail på info@s2sister.co.cc hvis det er noe du kan hjelpe til med:)

Her kommer litt bakgrunns info; 

http://www.oyene.no/innenriks/article3785167.ece
http://en.wikipedia.org/wiki/Philip_Njaru
http://www.journalisten.no/kamerun


0 kommentarer:

blogger templates | Make Money Online